Tarot, de kaarten uitgelegd
Astrologie - Tarot - Kunst
betekenis per kaart
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contactTarot
wat is het
getallen
kleuren
series
leggingen
kaarten
 
staven 1
staven 2
staven 3
staven 4
staven 5
staven 6
staven 7
staven 8
staven 9
staven 10
page
ridder
koningin
koning
 
zwaarden
pentakels
bekers
 
grote arcana
alle kaarten
 
 
 
 
 

Staven negen
geslotenheid

Staven Negen

Algemeen
Staven Negen staat voor iemand die ervaring heeft met strijden en voor het gekwetst worden hierbij. Je bent hierdoor op je hoede geworden en staat klaar voor de volgende aanval cq. verdediging. De kaart geeft koppigheid en verzet aan tegenover een situatie of ervaring die je als bedreigend ervaart. Vaak heb je meer last van pijnlijke herinneringen die door deze gebeurtenis worden opgeroepen, dan dat er sprake is van een echte bedreiging. Soms kan het goed zijn om je ervaringen te gebruiken bij het verdedigen van jezelf. Het kan ook goed zijn om dingen eens van een andere kant te bekijken (relativeren) om niet eeuwig in een defensieve houding te blijven steken. Staven Negen kan ook inhouden dat je een keuze hebt gemaakt. Je sluit het verleden daarbij af en doet nu alle moeite om niet terug te vallen in het oude patroon.

Werk
In je werk staat Staven Negen voor innerlijke weerstand. De kaart geeft aan dat je jezelf verzet tegen vernieuwingen, bepaald werk of tegen andere ontwikkelingen in je werk. Staven Negen kan ook aangeven dat je jezelf door degene, waar je in je werk mee te maken hebt, bedreigd voelt of dat je jezelf verzet om te gaan werken omdat je dat als bedreigend ervaart. Staven Negen geeft aan dat het probleem van je angst dat je bedreigd wordt in jezelf zit. Het is je verleden van eerdere fouten of mislukkingen die je op de situatie van nu projecteert. De kaart geeft aan dat je inmiddels gegroeid bent en er beter tegen op bent gewassen. Staven Negen spoort je aan je angst te overwinnen en oude wonden te genezen.

Relatie
In relaties is Staven Negen het angstig kind. De kaart geeft aan dat je bang bent om gekwetst te worden of dat oude wonden opnieuw zeer gaan doen. Staven Negen is het panster waarmee je jezelf afschermt zodat je niet geraakt kunt worden door dat wat jou zeer kan doen. Hierdoor kun je helaas ook niet geraakt worden door dat wat jou in het diepst van je hart een goed en heerlijk gevoel geeft. Staven Negen laat hier zien dat je door verdriet verteerd kunt worden, verbitterd kunt raken of vereenzamen als je jezelf afsluit voor alles wat jou innerlijk kan raken. De kaart geeft aan dat de openheid waar je bang voor bent geen bedreiging is.


Vragen
Waarom ben ik overdreven voorzichtig?
Met wat ben ik in het verleden gekwetst geweest?
Hoe sterk ben ik om oude gewoonten los te laten.
Zie ik de situatie wel in de juiste perspectief?
Waarom blijf ik mijn oud zeer vasthouden?
 
Plaats een reactie
 
Staven Negen
oud zeer, geslotenheid, verwondingen, overdreven voorzichtig, terugvallen.

Geslotenheid
ontstaat doordat je jezelf overal voor afsluit.

Je bent heel erg voorzichtig en houdt alles op afstand.

Je hebt nog last van oud zeer en bent nu bang om weer gekwetst te worden.

Het is de defensieve houding die je aanneemt omdat je bang bent om gekwetst te worden.

Koppig blijf je hier aan vasthouden.

De oorzaak van deze houding heeft vaak te maken met oud zeer dat nog niet geheeld of verwerkt is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer