Sterrenbeelden
Astrologie & Tarot
elementen
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contact 
De verbinding van de elementen
De astrologie kent vier elementen: Vuur - Aarde - Lucht - Water. Deze elementen geven alle vier op een eigen bepaalde manier vorm aan hun sfeer of het gebruiken van hun kracht. Dit kan gezien worden als een sfeer waar men zich prettig in voelt of een kracht die iemand beheerst en graag wil gebruiken.

Met deze elementen zijn verschillende combinaties mogelijk die meer of minder goede verbindingen geven. Het element dat bij iemand hoort is als een rode draad in iemands leven aanwezig. Vuurtekens vinden het bijv. fijn om actief te zijn, Water wil graag emoties voelen, Lucht is altijd aan het denken en het zweven en Aarde wil graag realistisch en nuchter zijn. Zo kan het zijn dat sommige verbindingen meer of minder goed samen gaan.

Om een goed beeld te krijgen van het samen gaan van twee mensen is meer informatie nodig, zoals: de Ascedant, het MC, de Zon en de Maan. Voor de meeste informatie is nog altijd een geboortehoroscoop het beste, evt. met progressies.


Vuur Aarde Lucht Water
Ram Stier Tweelingen Kreeft
Leeuw Maagd Weegschaal Schorpioen
Boogschutter Steenbok Waterman Vissen

Water- en Watertekens geven vaak hele hechte combinaties. Beiden voelen elkaar heel goed aan en weten zonder veel woorden wat er in de ander leeft. Beiden leven vanuit hun emoties. Vaak spannen ze samen tegen de kwetsende buitenwereld en vinden ze kracht bij elkaar om zich tegen deze buitenwereld te wapenen. Een nadeel in deze combinaties kan zijn dat er teveel energie wordt gericht op de emotionele aspecten waardoor er wat levensvreugde verloren kan gaan.

Lucht- en Luchttekens vinden elkaar overal en nergens. Deze combinaties worden zo snel gevormd en gaan even zo snel weer voorbij. Ze zijn overal en nergens aanwezig, hebben weinig diepgang en zijn vaak gebaseerd op niets. Soms zijn ze zo oppervlakkig dat ze echt bestaan uit "gebakken lucht". Luchttekens vormen samen soms een luchtbel die ze opblazen totdat hij zo groot wordt en uit elkaar spat. Beiden gaan dan weer even vrolijk verder.

Lucht- en Watertekens gaan minder goed samen. Ze leven allebei in hun eigen wereld. Lucht en Water kunnen in elkaar aanwezig zijn maar kunnen op geen enkele manier verbinding maken met elkaar. Lucht reikt altijd tot daar waar Water begint. Deze combinaties zullen steeds op een of andere manier langs elkaar heen gaan.

Aarde- en Aardetekens maken samen solide combinaties. Aarde voelt zich goed bij zijn eigen element. Deze combinaties zijn vaak standvastig en kunnen lang duren omdat beiden waarde hechten aan dezelfde dingen in het leven en dit ook graag vast willen houden. Aardetekens zijn vaak wat nuchter met een flinke dosis realiteitszin. Klein nadeel kan zijn dat de relatie op den duur wat saai wordt.

Aarde- en Luchttekens vormen samen een gematigde combinatie. Deze tekens kunnen samen geen verbinding maken met elkaar en leven allebei in hun eigen wereld. Lucht speelt soms wat met Aarde waardoor Aarde wat meer in beweging wordt gebracht. Hierdoor wordt Aarde wat meer beweeglijker. Ondanks dat Aarde af en toe wat meer beweeglijker wordt kan het de manier van Lucht vaak moeilijk begrijpen. Lucht is te vluchtig voor Aarde en gaat soms veel te snel.

Aarde- en Watertekens zijn hele goede combinaties. Deze kunnen samen ook verbinding maken. Water kan diep in Aarde doordrenken. Aarde heeft Water nodig om niet te veel uit te drogen en grond vruchtbaar te maken. Water daarentegen heeft Aarde nodig om meer stabiliteit te krijgen ipv dat het als een stuurloze massa alle kanten op gaat. Samen zorgen deze twee voor veel vruchtbare bodem waar mooie dingen op kunnen groeien.

Vuur- en Vuurtekens vormen samen heftige, snel ontvlambare en competitieve combinaties. Beiden strijden met elkaar wie tot de beste vlam kan komen. Deze tekens staan snel in vuur en vlam voor elkaar maar het vuur kan even zo snel weer gedoofd zijn. Doordat Vuur niet altijd meteen gedoofd is maar soms nog lang kan doorsmeulen onder de oppervlakte kan de passie voor elkaar regelmatig weer opvlammen.

Vuur- en Aardetekens maken samen een gematigde combinatie. Ze zullen elkaar niet altijd goed begrijpen omdat beide in hun eigen wereld leeft. Vuur wil branden en tot actie overgaan, Aarde zal Vuur vaak afremmen of helemaal doven. Aarde heeft soms wel Vuur nodig om te zorgen voor vernieuwing en het creëren van vruchtbare bodem. Het positieve hiervan is dat Vuur wel ruimte krijgt van Aarde maar dan meer in een gecontroleerde vorm waardoor zijn krachten optimaal benut worden.

Vuur- en Luchttekens gaan heel goed samen. Ze kunnen verbinding maken met elkaar. Ze hebben elkaar nodig om tot een verbinding te komen die een bepaalde chemische reactie kan creëren. Vuur heeft Lucht nodig om te kunnen branden en Lucht verliest zijn koel- en afstandelijkheid als hij door Vuur wordt opgewarmd. Deze tekens steken elkaar aan met enthousiasme en zullen elkaar zeker vaak stimuleren.

Vuur- en Watertekens gaan niet zo goed samen. Water dooft steeds opnieuw de passie van Vuur dat graag wil branden en zijn energie tot uiting wil brengen. Water begrijpt de gepassioneerde acties van Vuur niet omdat Water met zijn gevoel bezig is. Vuur daarentegen begrijpt de emoties van Water vaak niet. Vuur snapt niet waarom Water soms zo emotioneel kan doen.

 

 

 

Plaats een reactie
 
Datum:  
 
Meer combinaties
elementen
tegenpolen
onbereikbaar
 

 

 
 

 

sitemap © 2005-2020 alle rechten voorbehouden - disclaimer