Tarot, de kaarten uitgelegd
Astrologie & Tarot
draadloos
 
home energie astrologie tarot inzicht consulten   contact  De Tarot, een medium

De Tarot is een kaartenorakel wat stamt uit de oudheid. De structuur zoals het nu bekend is komt ongeveer uit de 15de eeuw. Waarschijnlijk gaat het gebruik nog veel verder terug in de tijd maar hier zijn nooit geen gegevens van gevonden. De oorsprong van het orakel is voor niemand echt duidelijk. Het is een gebruik wat het trekken van kaarten aan het toeval overlaat (voor zover dit bestaat).

Windroos

De Tarot is, net als astrologie, een medium dat een weergave geeft van een situatie of antwoord geeft op een vraag. Op deze manier kan men door de symboliek in de kaarten inzicht en duidelijkheid krijgen in huidige omstandigheden of situaties die nog komen. De tarot is iets flexibeler en sneller dan astrologie. Het vraagt meer tijd om een horoscoop te maken en de tarotkaarten kunnen, in principe, altijd en overal gelegd worden. De tarot en astrologie zijn heel erg nauw met elkaar verbonden. Kennis van beiden is dan ook een rijke aanvulling.

 

De Kaarten

Het tarotspel bestaat uit twee delen die samen als geheel en per deel afzonderlijk gebruikt kunnen worden.
Beginners gebruiken soms eerst alleen de kleine arcana om zo meer feeling met het spel en de kaarten te krijgen. De betekenis van de hoofdkaarten is wat ingewikkelder dan de kaarten van de kleine arcana omdat deze vaak uitgebreider geduid moet worden.


De series

De vier series zijn van de kleine arcana en bestaan uit de Staven (vuur - energie), de Zwaarden (lucht - denken), de Pentakels (aarde - materie) en de Bekers (water - emotie). Iedere serie laat de ontwikkeling zien van het element waar de mens in zijn leven mee te maken krijgt.


Leggingen

Met tarotkaarten zijn de mogelijkheden om kaarten te leggen zo groot als het aantal mensen die ze leggen. Natuurlijk zijn er vaste patronen of leggingen die gebruikt kunnen worden, maar de kaarten kunnen in principe gelegd worden zoals je zelf wilt. Wel moet van te voren vastgesteld worden welke betekenis de kaart krijgt op een bepaalde positie.


Getallen en Kleuren

Deze hebben ook een bepaalde betekenis in het spel en staan voor factoren waar iedereen wel eens mee te maken krijgt in zijn leven.

Plaats een reactie
 
Datum:  
 
Bereken hier je
eigen kaart
 

 

 

sitemap © 2005-2020 – alle rechten voorbehouden - disclaimer